Maak kennis met dit lovenswaardige obstacle running-initiatief

De opmars van obstacle running blijft maar duren. Evenementen worden talrijker, net als de deelnemers. Dat moet je de mensen van vzw JONG niet zeggen.

Vzw JONG is een verzameling van Gentse jongeren die uit een maatschappelijk kwetsbare context komen. Samen nemen ze al 2,5 jaar deel aan diverse obstacle runs in ons land. Ze bereiden zich daarop voor met een wekelijkse ‘gladiator-workout’. Bovendien nemen de jongeren ook deel aan workshops rond thema’s als blessurepreventie en gezonde voeding.

“Het doel van dit project is persoonlijke en maatschappelijke emancipatie en participatie van kinderen en jongeren bevorderen. Samen aan sport doen waarbij deelnemers elkaar met respect behandelen en helpen waar nodig: dat zijn de waarden die wij onze jongeren willen meegeven. Net als teamspirit, strijdlust en drang naar verwezelijking. Die dingen komen aan bod bij een obstacle run”, vertelt jeugdwelzijnswerker van vzw JONG, Youri Brutin.

Dit jaar namen de jongeren onder meer al deel aan de Spartacus Run in Boom, maar ze waren net zo goed te gast op een van de Color Runs. Met dank aan de steun van de Nationale Loterij, de Koningin Paola Stichting en Bond Moyson. “Want zonder hun (financiële) hulp zou dit project niet kunnen blijven bestaan”, besluit Youri Brutin.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?