Maak kennis met de Belgian Tornados!

De Belgische aflossingsploeg op de 4x400 meter bij de mannen gaat voortaan door het leven als de Belgian Tornados. De nieuwe naam werd gekozen uit 863 inzendingen.

Begin juni kondigden de Belgische Atletiekbond, coach Jacques Borlée en Crelan een duurzame samenwerking aan. Crelan werd hoofdpartner van de Atletiekbond, hoofdpartner van de 4X400m-ploeg en enige shirtsponsor van de nationale atletiekploeg. Op hetzelfde moment lanceerden deze partners een oproep aan het grote publiek met de vraag om suggesties in te dienen voor een klinkende naam voor de 4x400m-aflossingsploeg.

“We hebben vele mooie en originele voorstellen ontvangen. Na beraad hebben we gekozen voor ‘Belgian Tornados'”, aldus Luc Verzele, CEO van Crelan en juryvoorzitter in een communiqué.

“Een tornado staat voor natuurkracht, energie, versnelling en draait in het rond, net zoals de lopers op een piste. Een tornado heeft ook een explosieve kracht en dat laatste is natuurlijk belangrijk in de kampioenschappen waar de ploeg wil zegevieren. Deze naam staat dan ook mooi symbool voor onze jonge en ambitieuze atleten van de 4x400m-aflossingsploeg”, klinkt het.

“Het is een positief project dat zowel ons verleden als onze ambitie voor de toekomst uitstraalt”, vindt ook Jacques Borlée, coach van de Belgian Tornados en vader van Jonathan, Kevin, Dylan en Olivia.

“Het moet onze ploeg, onze federaties en instellingen en onze jongeren inspireren om het steeds beter te willen doen. Ik hoop dat de magie ook aanstekelijk werkt bij de jeugd, zodat de estafetteloop in alle scholen ingeburgerd raakt.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?