Luie hond loopt per ongeluk halve marathon en krijgt medaille

Geen haar op ons hoofd dat er in normale omstandigheden aan denkt om te berichten over de halve marathon van Elkmont (VS). Maar vorig weekend waren de omstandigheden niet normaal. Met dank aan een hond.

Zaterdagochtend was de halve marathon van Elkmont net op gang geschoten toen het deelnemersveld een beetje uitgebreid werd … met een hond. Ludivine had het even gehad met zijn normale omgeving en wilde de zaterdag kennelijk op sportieve wijze doorbrengen.

Met succes, want de hond van 2 jaar oud liep de 21,1 kilometer in een niet onaardige tijd van 1 uur, 32 minuten en 56 seconden. Het leverde hem zelfs een medaille op.

De prestatie van het beestje was op zich al vrij opmerkelijk, maar het werd nog beter toen eigenaar April Hamlin reageerde. Zij was vooral verbaasd dat Ludivine zoveel had gelopen omdat het eigenlijk een “eerder luie hond” is. Hamlin kwam de sportieve escapades van haar huisdier te weten toen kennissen – die langs de kant van het parcours stonden – haar foto’s doorstuurden van de lopende hond. En die waren er in overvloed (zie fotospecial hieronder).

Amper aandacht voor wereldrecord

Door de prestatie van Ludivine raakte een ander exploot helemaal ondergesneeuwd. De 8-jarige Grattan O’Neill liep de halve marathon in 1 uur, 38 minuten en 22 seconden. Trager dan Ludivine, dus, maar wel goed voor een wereldrecord in die leeftijdscategorie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?