Lopers verkeerde kant uitgestuurd en bekogeld met eten

Flauwe grappenmakers hebben afgelopen weekend een loopwedstrijd in Engeland in de war gestuurd door de bepijling te veranderen en eten naar de deelnemers te gooien.

Tot kilometerpaal 2 liep alles normaal in de EPIC Norfolk 5K in Aylsham, maar daarna sloegen de grappenmakers toe. Op een punt waar geen seingevers van de organisatie stonden, draaiden ze de pijltjes een andere richting uit waardoor 416 lopers van het parcours afweken. Om het nog echter te doen lijken hadden de grappenmakers ook verkeerskegels geplaatst om de lopers in een bepaalde richting te loodsen.

Even later liepen de deelnemers – op een stuk dat dus niet tot het officiële parcours behoorde – onder een voetgangersbrug door, van waarop de grappenmakers eten naar de lopers gooiden. Om welk voedsel het ging, werd niet gespecifeerd in het artikel van de Daily Mail.

Uiteindelijk raakten de 416 lopers met een omweg van 250 meter toch opnieuw op het originele parcours. Slechts 9 lopers legden het volledig juiste traject van 5 km af. Organisator Steven Hitcham was opgelucht dat er geen ongelukken gebeurd zijn en kondigde aan volgend jaar extra seingevers te zullen inzetten.

De 15 à 20 grappenmakers die de race in de war gestuurd hebben zijn nog niet formeel geïdentificeerd, laat staan aangehouden. Maar een politiebeambte die meedeed aan de EPIC Norfolk 5K zou de ‘pranksters’ herkend hebben als ‘some of the worst kids in town’. Dat schrijft de North Norfolk News.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.