Lopers veranderen Facebook-status met high five

Leuke nieuwigheid in de Nike Rio Corre 10k: deelnemers konden hun Facebook-vrienden op de hoogte brengen waar ze zich bevonden en zelfs hoe ze zich voelden door een simpele high five. Bekijk het filmpje!

Nike+ maakt het al mogelijk om je loop live te delen op Facebook. Bij elke like hoort de loper dan gejuich alsof zijn vrienden echt langs de weg staan te supporteren. Op de Rio Corre 10k ging Nike in samenwerking met
het digitale marketingbureau LiveAD nog een stapje verder in deze beleving.

5.000 deelnemers kregen een gele handschoen, met daarin een chip die gekoppeld was aan hun Facebookprofiel. Voor, tijdens en na de wedstrijd stonden er verschillende palen met gele handen opgesteld. Bij elke high five werd de positie van de loper in kwestie gedeeld op zijn Facebook-pagina.

Op een gegeven moment moesten de lopers door een poort met twee ingangen. Wie langs links liep gaf automatisch op zijn Facebook aan dat hij/zij vermoeid was, wie langs rechts liep had nog wel wat energie over. Resultaat van deze actie met 5.000 deelnemers: liefst drie miljoen feeds op Facebook!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.