Lopers Karel Sabbe en Michael Somers zetten straffe prestaties neer in Container Cup

In de populaire tv-reeks evenaarde Somers het looprecord, Sabbe is nieuwe leider met toptijd.

Michael Somers en Karel Sabbe zijn niet van de minsten en behoren tot de strafste lopers van ons land, Sabbe is in zijn discipline zelfs absolute wereldtop. In de Container Cup moeten Bekende Vlamingen en topsporters bepaalde proeven voltooien en strijden ze voor een straffe eindtijd en hoge notering in het klassement.

Belgisch Kampioen veldlopen én winnaar van de meest recente AG Antwerp 10 Miles, Michael Somers, wist tijdens de loopbandproef meteen te bevestigen: hij behield de maximumsnelheid van 24 uur gedurende de 1500 meter. Daarmee voltooide hij de proef in 3 minuten 49 seconden en twee hondersten. Collega-atleet Isaac Kimeli zette vorig jaar dezelfde prestatie neer, waardoor de twee het record nu delen. In de andere proeven wist Somers niet te overtuigen, al fietste hij wel sneller dan wielertalent Mauri Vansevant. Uiteindelijk wist Somers zich nog in de top 5 van het eindklassement te nestelen met een overtuigende vierde plek.

Karel Sabbe hoeven we wellicht niet meer voor te stellen. De trailloper uit Anzegem heeft liefst zes Fastest Known Times op zijn naam staan (waaronder de Appalachian Trail, Via Alpina en Pacific Crest Trail), werd in 2020 wereldkampioen tijdens de Big Dog’s Backyard Ultra en eindigde recent tweede in de extreme Barkley Marathons.

Sabbe, die in het dagelijkse leven tandarts is, wist op alle proeven goed te presteren en verraste zelfs op de fietsproef. Hij fietste de 3 km even snel als profrennes Victor Campenaerts en Remco Evenepoel (4.10.18). Zijn straffe prestaties op alle proeven leverde hem de beste tijd op van dit seizoen. Met een eindtijd van 8 minuten 53 seconden en 30 hondersten is hij de zesde ooit die erin slaagt om onder de negen minuten te duiken. Straf!

Via GoPlay kan je de aflevering en beste fragmenten herbekijken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?