Lopers, ga uit je dak bij brouwerij Het Anker!

Deelnemers aan de eerste Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen, die op 6 december plaatsvindt, kunnen een unieke ervaring beleven bij brouwerij Het Anker. Het parcours gaat tot op het dak van de brouwerij.

Bij de passage in Het Anker kunnen de lopers kiezen. Wie voor de ‘snelle route’ opteert, loopt enkel over het binnenplein. Maar wie niet op een toptijd uit is en ten volle wil genieten van alle unieke dingen die het parcours door de Mechelse binnenstad te bieden heeft, moet voor de ’trage route’ kiezen. Je kan dan letterlijk door het brouwgebouw lopen.

“Natuurlijk laten wij deze kans niet schieten. Wij vinden het een mooie gelegenheid om onze brouwerij nog eens te tonen aan het publiek”, zegt Els Van Itterbeeck van Het Anker in Gazet van Antwerpen.

Op Sinterklaasdag zullen de 4000 deelnemers de brouwerij bereiken via de Hoviusstraat in het sfeervolle Groot Begijnhof. “Wij zullen het extra gezellig maken door de straat mee te verlichten en de lopers zo via onze grote Begijnhofpoort naar binnen te loodsen”, legt Van Itterbeeck uit.

Geoefende deelnemers lopen de brouwerij binnen via het jeneverkotje. “Langs de trappenhal lopen ze van het ene rijpingsmagazijn voor onze whisky naar het andere, om via de moutzolder uiteindelijk het dak te bereiken.”

Eens boven worden de lopers beloond met een schitterend uitzicht over de historische binnenstad, met onder andere de Begijnhofkerk en de Sint-Romboutskathedraal als blikvangers.

Tijdens hun tocht door Het Anker passeren de lopers ook nog in het museum en de authentieke brouwzaal. “Over het binnenplein en door het hotel verlaten de deelnemers de brouwerij. Het binnenplein vormen wij voor de gelegenheid trouwens om tot een supportersplein met drank- en eetstandjes”, verklapt Van Itterbeeck.

Er zijn al meer dan 1500 lopers ingeschreven voor de eerste editie van de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?