Lopers eten 342.000 donuts

4 km lopen, 12 donuts eten en nog eens 4 km lopen, dát is de Krispy Kreme Challenge! Wat in 2004 begon met 12 deelnemers, is uitgegroeid tot een massa-event met 8.000 lopers ... en 342.000 donuts.

De regels van de Krispy Kreme Challenge in het Amerikaanse Raleigh zijn simpel: de deelnemers lopen van bij de start 4 km naar de dichtstbij gelegen Krispy Kreme-winkel. Daar moeten ze eerst 12 donuts verorberen alvorens ze rechtsomkeer mogen maken richting finish. Iedereen die de klus binnen het uur klaart, wordt opgenomen in de uitslag.

Studenten van de NC State University kwamen in 2004 op het idee. Toen stonden er slechts 12 dapperen aan de start, maar ondertussen is de race uitgegroeid tot een echte traditie, waarbij de opbrengst wordt gedoneerd aan het North Carolina Children’s Hospital.

Dit jaar gingen 8.000 getrainde magen de uitdaging aan. 1.100 van hen finishten binnen het uur. Volgens de organisatie werden er in totaal 342.000 donuts geconsumeerd, wat zou neerkomen op meer dan 40 donuts per man… Dan moeten een paar deelnemers toch hun boekje te buiten zijn gegaan in de bevoorradingszone!

De 23-jarige Tim Ryan uit Wisconsin won de wedstrijd in 31:31. Een andere deelnemer, Zach Shapiro, omschreef zijn gevoel halfweg als volgt: “De eerste donut was heerlijk! De tweede niet zo heerlijk. De derde, vierde en vijfde waren vreselijk en de zesde gewoon pijnlijk. Nu maar hopen dat ik straks de finish haal zonder over te geven.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.