Lopers en handbikers hand in hand

Marc Herremans en Svetlana Bolshakova hebben Run To Walk Again voorgesteld. Het gaat om een estafetteloop van 337 km, goed voor acht marathons, voor teams van lopers én een handbiker.

To Walk Again vzw organiseert op 14 en 15 september 2012 de eerste editie van de Run To Walk Again, een estafetteloop voor gemengde teams van acht lopers en één handbiker. Met 337 km lopen de deelnemers samen in totaal acht (!) marathons. De deelnemers kiezen zelf hoe kort of lang de aflossingsbeurten zijn. Enkel de drie passages (2×15 km en 1×12 km) van de handbiker liggen om veiligheidsredenen op voorhand vast.

Peter en meter van het evenement zijn ex-triatleet Marc Herremans en hinkstapspringster Svetlana Bolshakova. Vertrekpunt van deze sportieve challenge is Tongerlo, de thuisbasis van To Walk Again. De eindstreep wordt in Wuustwezel getrokken, de woonplaats van Herremans. 

Naast een estafetteloop is Run To Walk Again vooral een charity run. Goed doel is To Walk Again, de organisatie die Marc Herremans in 2003 oprichtte om jongeren en volwassenen met een fysieke beperking te laten sporten. Daarom ook loopt het traject langsheen enkele revalidatiecentra en scholen voor het buitengewoon onderwijs. Met de passage vraagt Herremans aandacht voor een doelgroep voor wie sporten allerminst evident is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?