‘Lopers, blijf uit parken en bossen!’

Na een betrekkelijk rustige maandag zal de wind in de loop van de week toch weer in kracht toenemen. Weervrouw Jill Peeters raadt joggers dan ook aan om uit parken en bossen te blijven.

Maandag was het een betrekkelijk ‘windstille dag’, maar daarmee zijn we nog niet verlost van de hevige windstoten. “Een hevige storm trekt de komende dagen via Portugal over Frankrijk naar de Britse eilanden. België ligt nét in de uitloopzone en zal aan de zwaarste vlagen ontsnappen, al neemt de wind tegen woensdag en mogelijk ook donderdag toch weer in hevigheid toe”, zegt weervrouw Jill Peeters in Het Laatste Nieuws.

“Ik raad iedereen nu al aan om die dagen, net zoals afgelopen weekend, niét te gaan wandelen of joggen in het bos. Door de felle regen van de afgelopen dagen is ook de ondergrond zompig geworden. Bomen met korte wortels hebben dus niet veel nodig om bij een stevige ruk om te waaien”, aldus Peeters.

Volgens de meest recente weermodellen neemt de wind dinsdag in snelheid toe tot 5 Beaufort en maximumsnelheden tot 70 km per uur. Woensdag en donderdag halen we 6 Beaufort met rukwinden tot 90 en zelfs 100 km per uur, vanaf vrijdag zwakt de wind weer af tot 4 Beaufort.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?