Loper snelt op opmerkelijke wijze naar zege (video)

Een kleine wedstrijd in Amerika heeft toch heel wat publiciteit gekregen. Met dank aan de man die op bizarre wijze naar de zege op de 800 meter snelde.

De feiten speelden zich af tijdens de finale van de 800 meter in de Patriot League Indoor Track & Field Championships in Amerika. Liam Purdy had voor aanvang veel vertrouwen, want in de aflossingswedstrijd liet de jongeling al snelle tijden noteren. Maar al in de eerste ronde van de 800 meter-race, liep het (bijna) fout.

Purdy werd op de hielen getrapt, waardoor hij het plots met een schoen minder moest doen. De Amerikaan was evenwel niet van zijn melk, plaatste een versnelling en snelde naar goud. Meer zelfs, hij deed dat in een persoonlijk record van 1:53:25. Hij kwam wel niet helemaal ongeschonden uit de strijd (zie tweet hieronder). De beelden zijn te bekijken via bovenstaand filmpje. Check de link hieronder als het filmpje niet werkt.

Dit wedstrijdeinde komt een beetje in de buurt van wat we eerder dit jaar in Ierland zagen. Al was deze ontknoping toch nog net wat straffer.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?