Loper schrijft zich 12 uur op voorhand in en wint marathon

De meeste lopers schrijven zich ruim op voorhand in voor een marathon. Maar het kan ook anders. En niet zonder succes.

Rejaen Chiasson is geen onbekende in de loopwereld. De Canadees is een zeer gewaardeerde loopcoach en trok het voorbije weekend naar de Erie Marathon in Presque Isle (VS) om twee van zijn atleten te steunen.

De Erie Marathon is zeker niet de grootste wedstrijd in de VS, maar wel zeer populair bij de lopers zich willen kwalificeren voor de marathon van Boston, in 2018 op 16 april. Ruim 600 van de 1500 lopers kwalificeerden zich dankzij de recentste Erie Marathon voor de populaire wedstrijd in Boston.

Zege

Onder hen ook Chiasson, en dat was verrassend. Niet omdat we hem niet in staat achtten om een goede tijd te lopen, wel omdat hij normaal gezien niet ging deelnemen. Maar toen hij zaterdag met zijn atleten ter plaatse was, voelde hij het toch kriebelen. Om 23u schreef Chiasson zich alsnog in voor de marathon.

2u40′ was vervolgens zijn doel, maar uiteindelijk finishte de Canadees – als eerste (!) – in 2u30’10”. Chiasson liet weten dat zijn ego de bovenhand haalde toen hij op 5 kilometer van de streep de leiders nog in het vizier had. En mocht je je afvragen hoe de atleten van Chiasson het gedaan hebben: ook zij kwalificeerden zich voor Boston.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?