Loper raakt 11 kilometer van parcours verwijderd

Je eerste halve marathon, dat is altijd een belevenis. Dat werd het zeker voor Melissa Kitcher.

Melissa Kitcher nam het voorbije weekend deel aan de Trail Hog Half Marathon in het Carlton Reservaat in Florida. Ze begon met veel enthousiasme, maar toen de race om 15u beëindigd werd, was de loopster nog niet over de finish gekomen. Niemand besefte dat er nog een deelneemster onderweg was, maar toen Melissa’s bezorgde echtgenoot anderhalf uur later contact opnam met de organisatie, ging het alarm toch af.

Melissa was tijdens de race het spoor bijster geraakt. “Ik kwam op paadjes waar je zelfs niet kon wandelen. Toen had ik door dat ik de weg kwijt was”, zei ze daarover. Aangezien een ongeluk nooit alleen komt, raakte haar gsm ook nog eens buiten gebruik waardoor ze niemand kon verwittigen. 

Uitgestrekt gebied

Uiteindelijk was Melissa liefst elf kilometer van het parcours verwijderd geraakt. Op zich ook niet zo heel moeilijk, als je weet dat het Carlton Reservaat een oppervlakte van 100 km² heeft. Racedirecteur Thierry Rouillard voelde zich enorm schuldig en bezorgde de verdwaalde loopster niet alleen haar finishersmedaille en een goodiebag met allerlei racemateriaal. Ze krijgt ook een speciale award voor haar lange deelname. Die heeft Melissa zeker niet gestolen, want ze was liefst twaalf uur onderweg.

Kitcher zelf verloor haar loopmicrobe gelukkig niet. In maart 2017 plant ze een nieuwe halve marathon. Maar wel eentje op verharde wegen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?