Loper maakt op geweldige wijze einde aan diefstallenserie

Enkele buurten in Amsterdam werden de voorbije weken geplaagd door een reeks handtassendiefstallen. Tot een loper de arm der wet een stevig handje hielp.

Cees Sjouwerman is docent aan de Politieacadamie en maakt af en toe een uitstapje naar de Eenheid Amsterdam, waar hij eerder al aan de slag was als rechercheur, wijkagent en praktijkcoach. Maar vooral: de man houdt een blog bij en postte daarop een opmerkelijk verhaal.

Zo zat de politie van Amsterdam de voorbije weken met de handen in het haar. Een straatrover zorgde in zijn eentje voor een plaag van handtassendiefstallen. Sommige slachtoffers bedreigde hij ook met een mes. De man had al 23 feiten op zijn ‘palmares’ staan, toen het foutliep tijdens een koopavond. Met dank aan een loper …

Want op die koopavond was het 24ste slachtoffer een 30-jarige vrouw. Wat de dader niet kon weten, was dat dat de dame in kwestie frequent gaat lopen en dus in een uitstekende conditie verkeerde. Bij de overval kwam ze weliswaar ten val, maar nadien zette ze meteen de achtervolging in. Van op een afstand kon ze haar dader blijven volgen, tot die een huis binnenging. Op dat moment verwittigde de vrouw de politie en die deed de rest.

Bleek dat de dader nog maar net op vrije voeten was na een gevangenisstraf van een halfjaar. De man was met andere woorden niet aan zijn proefstuk toe. De politie vond trouwens alle handtassen terug en bezorgde ze dan ook weer aan de rechtmatige eigenaars.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?