Loper Geert realiseert unieke prestatie voor een Belg

Zondag werd de New York Marathon afgewerkt. Ook Geert Dierickx liep mee. Hij realiseerde in The Big Apple iets wat nog geen enkele landgenoot hem had voorgedaan.

Geert Dierickx kreeg in 2013 het idee om de 6 Majors (marathons van Berlijn, Boston, New York, Londen, Tokio en Chicago) in een jaar te lopen. Na enkele jaren sparen – en veel trainingen om zijn lichaam klaar te stomen – achtte onze landgenoot begin 2017 zijn jaar gekomen.

Met succes. Geert finishte zondag in New York zijn zesde Major van 2017. Een fenomenale prestatie, weten ze ook bij Abbott World Marathon Majors, de organisatie van de 6 bekende marathons. Daar bevestigen ze dat de voorbije vier jaar 2433 lopers (onder hen ruim 40 Belgen) de 6 Majors hebben gelopen. 29 van hen klaarden de klus in hetzelfde jaar. Geert is de eerste Belg die daarin slaagt. Die geweldige 6 Star Finisher Medal heeft hij dus zeker verdiend. Onze landgenoot hield het dit jaar trouwens niet bij die 6 grote marathons. Hij liep er nog 8 andere, waaronder de Great Breweries Marathon en de Belfius Brussels Marathon.

Geerts Major-tijden

Tokio: 3u43′
Boston: 3u53′
Londen: 3u43′
Berlijn: 3u42′
Chicago: 4u01′
New York: 4u05′

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?