Loper dribbelt zichzelf naar wereldrecord op 1 mijl

Eén mijl lopen in 4:37 is heel snel, en al zeker als je intussen dribbelt met een basketbal!

De coronacrisis doet veel dingen met ons… We beginnen er allemaal meer door te sporten, en sommigen gaan wel heel bijzondere uitdagingen aan doordat ze nu toch extra veel tijd hebben. We berichtten eerder al over mensen die een marathon liepen in hun eigen appartement of op hun balkon. De Amerikaanse loper en loopcoach aan de University of North Carolina Dylan Sorensen wou iets anders doen: hij probeerde de snelst mogelijke mijl (ongeveer 1,6 km) af te leggen terwijl hij aan het dribbelen was met een basketbal. Hij deed dit op zijn 30ste verjaardag… Want tja, wat moet een mens anders doen op zo’n dag? 

Naar eigen zeggen vond Sorensen zijn inspiratie in de documentaire ‘The Last Dance’ van basketlegende Michael Jordan. Vroeger was basket zijn favoriete sport, maar het was al jaren geleden dat hij nog eens een basketbal had aangeraakt. Tot onlangs dus… Uitgedost met een shirt van zijn idool liep hij 4 rondjes op de piste in 4:37. Daarmee verbeterde hij het vorige wereldrecord (op naam van Thomas Schauerman) met 15 seconden. Check zeker het filmpje hieronder!

Eén mijl lopen in die tijd is al een prachtige prestatie, en al zeker al dribbelend met een basketbal! Sorensen had een gemiddelde pace van 2:52 min/km. Zijn splits lagen op 68, 71, 70 en 68 seconden per rondje. Impressive!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?