Loper creëert meest intrigerende Strava-tekening ooit

Lenny Maughan - a.k.a. de Picasso van Strava - creëerde een indrukwekkende tijger om Chinees Nieuwjaar te vieren (2022 is het jaar van de Tijger). Het resultaat is wellicht een van de meest gedetailleerde en intrigerende Stravakunst die wij ooit zagen.

Volgens de gegevens op zijn Strava-account, deed Maughan er 21u30′ (verdeeld over vier dagen) over om zijn kunstwerk van liefst 153(!) km te maken, inclusief 2690 hoogtemeters in een van Amerika’s meest heuvellachtige steden, San Francisco. Ja, zelfs zonder het Strava-kunstwerk is dit een waanzinnige loopprestatie …

Lenny Maughan is echter geen onbekende. Hij staat onder meer bekend om zijn eerdere Strava-kunstwerken, zoals die van Frida Kahlo hieronder. Volgens Strava probeert hij jaarlijks zes tot acht tekeningen in het noorden van San Francisco, zijn thuisstad, te maken.

Precisiewerk

Maughan vertelde eerder wat er bij de creatie van zo’n tekening komt kijken. Eerst print hij een kaart af waarop hij zijn route tekent. Hij tekent telkens meerdere versies voordat hij op pad gaat en zijn loopschoenen aantrekt. Tijdens het lopen zelf komt het erop aan om erg voorzichtig en nauwkeurig zijn uitgestippelde route te volgen. Een foute bocht en het hele kunstwerk kan de mist ingaan.

Maughan heeft ondertussen al een serieuze groep volgers dankzij zijn gps-kunstwerken. Je kan zijn avonturen volgen en creaties aanschouwen op zijn Strava-account.

Null

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?