Lopende reclameborden

Heel wat lopers dragen tijdens een wedstrijd kledij met reclame van hun sponsor(s). Als het van een Amerikaanse producent afhangt, worden dat binnenkort interactieve shirts met een led-scherm.

tshirtOS is een shirt met een led-scherm aan de voorkant, ondersteuning voor draadloze communicatie met smartphones en het internet, een eigen camera, luidspreker en zelfs een accelerometer om beweging te detecteren.

Volgens producent CuteCircuit, een Amerikaans bedrijf dat interactieve kledij maakt, is het het eerste programmeerbare T-shirt ter wereld. Via je smartphone kan je bijvoorbeeld tweets live weergeven, foto’s en video’s tonen. Uiteraard opent dit heel wat perspectieven in de reclamewereld, zeker ook voor shirtsponsoring van sporters.

CuteCircuit heeft inmiddels een prototype klaar, dat evenwel nog de nodige proeven moet doorstaan. Omdat tshirtOS niet goedkoop is, vraagt het bedrijf om het product te ‘liken’ op Facebook. Als blijkt dat veel mensen geïnteresseerd zijn in zo’n interactief shirt, kunnen de productiekosten namelijk verminderd worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?