Lopen voor het Zuiden

We meldden eerder al dat Rik Ceulemans en Punk Running volgende lente in 48 uur langs alle Limburgse gemeentes lopen voor Broederlijk Delen. Met 31 maart en 1 april ligt de datum nu ook vast.

Eind vorig jaar kreeg Rik Ceulemans de vraag om ambassadeur voor Kilometers voor het Zuiden van Broederlijk Delen te worden. “Met veel plezier en vol enthousiasme verleende ik hieraan mijn medewerking”, zegt Rikske Punk. “Het leek me leuk om zelf mijn steentje bij te dragen en niet louter als uithangbord te dienen.”

Zo kwam Ceulemans op de proppen met het idee om met zijn team Punk Running een tour door Limburg te organiseren. “Een ideale manier om dit project bij alle mensen te promoten door het dichter bij hen te brengen.”
 
Aangezien alle 44 Limburgse gemeentes worden aangedaan, belooft de tour een hele onderneming te worden. “Er zal in estaffetevorm gelopen worden. Aan elk gemeentehuis vertrekt er een andere loper en dat zonder onderbreking, ook ’s nachts niet”, legt Ceulemans uit. “In totaal moet er meer dan 420 km afgelegd worden met negen lopers. Het startschot wordt gegeven op zaterdag 31 maart om 9u aan het gemeentehuis in Zonhoven.”

Ceulemans daagt iedereen uit om mee te doen. “Dat kan op verschillende manieren: met jouw ploeg meelopen of komen supporteren op het traject in jouw gemeente, zelf een kilometeractie of sponsorloop doen met je club, geld inzamelen en zoveel mogelijk ruchtbaarheid geven aan de acties van Broederlijk Delen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?