Lopen, vissen, bier drinken

De combinatie zwemmen/fietsen/lopen kenden we al, maar de Rocky Mountain Flyathlon heeft een minstens even interessant alternatief. Deelnemers moeten achtereenvolgens trailrunnen, vissen en bier drinken!

Trailrunning, vissen en bier drinken zijn volgens de organisatie van de Rocky Mountain Flyathlon drie van de populairste vrijetijdsbestedingen in het westen van de States. Dus waarom die drie activiteiten niet combineren in één wedstrijd? Vorig jaar werd de race voor het eerst officieel gehouden, op 15 augustus staat de tweede editie op stapel.

60 deelnemers moeten in het Rio Grande National Forest bij Saguache (Colorado) een trailrunparcours van 11 km afleggen. Onderweg mogen ze ergens naar keuze stoppen om te vissen met een zelf mee te dragen hengel. Op het borstnummer is een lineaal afgedrukt, waarmee de lengte van de vis gemeten kan worden. Een foto dient als bewijs. De organisatie waarschuwt dat het verboden is om dode vissen mee te smokkelen in je Camelbak.

Aan de finish wacht nog een verplichte consumptie van een streekbiertje van minstens 8%, dat je zelf moet meebrengen. De eindscore van de deelnemers is hun looptijd, verminderd met de visbonus. Die is gebaseerd op de soort en de lengte van de gevangen vis.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?