Lopen tussen de bomen boomt!

Lopen over natuurlijk terrein en genieten van de pracht die de natuur je biedt, dat spreekt de huidige loper steeds meer aan. Wie het meeste energie uit zijn looptrainingen wil halen, zoekt best parken, bossen en velden op!

Uit onderzoek blijkt dat sporten in de natuur een heleboel voordelen heeft. Zo vermindert het angst, vermoeidheid en verdriet, verhoogt het je energieniveau en kan je je er beter door concentreren. Je krijgt er meer energie van, het maakt je gelukkiger en geeft je een beter humeur dan lopen op een loopband.

Wie eens iets anders wil dan een loopwedstrijd op de verharde weg kan op donderdag 29 mei (Hemelvaart) deelnemen aan de Abdijentocht in Averbode. Deze loopwedstrijd, die deel uit maakt van de DVV Running Tour, is al ettelijke jaren een klassieker op de wandel- en loopkalenders. Het merendeel van het ruim vijftien kilometer lange parcours loopt door het groen en de bossen in de richting van Tongerlo.

Het unieke en gekende parcours baant zich een weg door de prachtige bossen tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo. De start bevindt zich aan Domein De Vijvers in Averbode, de aankomst aan de abdij van Tongerlo. De wandeltocht die op dezelfde dag georganiseerd wordt, verloopt in dezelfde richting en langs hetzelfde parcours.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?