Lopen op vakantie: do’s & don’ts

(Bijna) vakantie, eindelijk tijd om lekker relaxed te lopen! Maar stop jij je loopgerief ook in je reiskoffer? Met onze do's & don'ts maak je er een sportieve vakantie van, enjoy!

DO! Neem je gsm mee!
Op onbekend terrein loop je al eens makkelijk verloren. Zorg er dan ook voor dat je je gsm altijd bij de hand hebt, zo kan je een hulplijn bellen als je de weg naar het hotel niet meer weet. Passeer je tijdens je trainingstocht op een prachtig strand of een mooi stukje natuur? Dan laat je smartphone ook nog eens toe om dat moment te vereeuwigen met een selfie. Laat de likes op Facebook maar komen!

DON’T! Laat je niet verrassen!
Het kan leuk zijn om je in een avontuur te storten en je te laten verrassen door wat je vakantiebestemming je te bieden heeft. Maar om goed te kunnen trainen op vakantie is het handig als je al een beetje research gedaan hebt. Laat je niet verrassen door het klimaat en zorg dat je gepaste kledij in je koffer hebt zitten. Je kan op voorhand met Google Street View ook al een leuk traject uitstippelen. Ter plekke kan je daarvoor ook altijd te rade gaan in het hotel, in het VVV-kantoor of bij plaatselijke lopers.

Lees de volledige lijst met do’s & don’ts in het julinummer van running.be magazine!

running.be magazine
Roos Van Acker over hoe lopen de strever in haar losmaakt, lopen met Christophe Deborsu over de taalgrens en op de Citadel van Namen, de zomerspecial met de sportdrankentest, tips om je te wapenen tegen de warmte, loopboeken voor in de reiskoffer, do’s & don’ts over lopen op vakantie, festivalsfeer in de fitnesszaal met Glowrobic, de 24u aan de Belgische en Braziliaanse kust, een twaalfwekenschema van Paul Van Den Bosch voor de Belfius Brussels Half Marathon, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, Belgen aan het word over hun marathon op de Chinese Muur, Elodie Ouedraogo over barefoot running, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 26 juni in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?