Lopen op een fiets

De Bionic Runner is 's werelds eerste non-impact fitnesstrainer die de natuurlijke manier en timing van lopen nabootst. Bekijk het filmpje!

De Bionic Runner was oorspronkelijk bedacht als een middel voor lopers om blessures te voorkomen en om sporters met loopblessures een kans te geven hun fitheid te behouden zonder verdere schade. “Het blessurerisico van lopers was volgens ons altijd al alarmerend. Voor mensen die van lopen houden is fietsen niet echt een adequaat alternatief, dus we wilden het voor lopers mogelijk maken om hun training te verbeteren en tegelijkertijd het risico op blessures te verlagen”, zegt Steve Cranitch, mede-oprichter van Run4, de Australische start-up achter de Bionic Runner.

In tegenstelling tot een mobiele elliptische trainer heeft de Bionic Runner een unieke gepatenteerde 60% swing en 40% standfase timing, die de voet begeleidt langs het pad van een middenvoet loopbeweging. Daardoor voelt het net alsof je loopt, je gebruikt ook dezelfde spieren. Dat maakt de Bionic Runner uniek in vergelijking tot elke crosstrainer op de markt.

NON-IMPACT GESLOTEN KINETISCHE KETEN

“We ontdekten dat lopen een proces is dat bestaat uit de vier fasen: sprong, herstel, impact en voortstuwing,” legt Dr Henry Thomas, Chief Technical Officer en mede-oprichter van Run4 uit. “De Bionic Runner is ’s werelds eerste non-impact fitnesstrainer die de natuurlijke manier en timing van lopen nabootst.”

Dankzij de non-impact gesloten kinetische keten wordt het risico van overbelasting veroorzaakt door impact en overextensie geëlimineerd. En dat zijn net de twee meest voorkomende oorzaken van gewricht, pees en spier-gerelateerde blessures.

“Met de Bionic Runner kan je harder trainen dan met een normale looptraining. Het verhoogt je kracht en uithoudingsvermogen, zodat je op de wedstrijddag niet alleen fitter bent, maar ook sneller,” zegt Cranitch.

SUCCES OP KICKSTARTER

De Bionic Runner was een enorm succes op Kickstarter. Het financieringsdoel werd in slechts vijf dagen bereikt op het crowdfunding platform.

De Bionic Runner zal beschikbaar blijven via Kickstarter tot 31 december. “We zijn erg blij dat zoveel lopers onze visie en ons harde werk waarderen, en we willen gewoon zoveel mogelijk mensen kunnen laten profiteren van deze unieke technologie”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?