Lopen met nieuwe longen: een hoopvol verhaal!

Sofie Vermeulen uit Lille is 25 jaar. Sinds haar geboorte lijdt ze aan de ongeneeslijke ziekte mucoviscidose. In 2016 kreeg ze een stel nieuwe longen in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Sofie beleefde door haar ziekte een opmerkelijk en hoopvol liefdesverhaal. Ze werd verliefd op haar kinesist Vincent, met wie ze haar ademhalingsoefeningen trainde. In plaats van zijn patiënte werd ze dus zijn partner.

Met haar nieuwe longen begon Sofie te trainen voor de Antwerp 10 Miles in 2017. Ze was totaal niet sportief aangelegd maar ze wilde tonen dat waar een wil is, er ook een weg is. Haar deelname aan deze wedstrijd was uniek: het was de eerste keer dat iemand met een stel nieuwe longen de run tot een goed einde bracht. Sofie zal in april 2018 opnieuw aan de start staan in Antwerpen. Een nieuwe uitdaging waar ze volledig voor gaat!

Sofie geniet met volle teugen van haar nieuwe leven met haar nieuwe longen. Zij en Vincent maken plannen en dromen van een verre reis. Ze wonen sinds kort ook samen. Sofie heeft samen met journalist Stefan Laenen bovendien een boek geschreven over het leven met muco: ‘Liefde in tijden van Muco. Leven en lopen met nieuwe longen’. Het is een zeer persoonlijk boek, een hoopvol verhaal van een vechter waar elke lezer wel inspiratie uit kan halen.

Het boek is verschenen bij Willems Uitgevers. Het kost 15 euro en is te verkrijgen in de boekhandel of via de website van Willems Uitgevers. Een groot deel van de opbrengst van het boek gaat naar het Mucosteunfonds.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?