‘Lopen met Linde? Dat lukt me maar twee kilometer’

Linde Merckpoel bereidt zich momenteel voor op de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon. En dat maakt het voor haar looppartners niet altijd even makkelijk.

Maandagavond begint een nieuw seizoen van De Mol op VIER en naar aanleiding daarvan interviewde Het Laatste Nieuws presentator Gilles De Coster. Ook lopen kwam daarin aan bod. Zo kreeg De Coster de vraag welke kleine dingen hem genot schenken: “De drie, vier uur na de ochtenloop van een uurtje – stoppen, mijn horloge uitzetten, stretchen, douchen en dan voelen dat ik meer energie heb. Dat ik trots bent op mezelf, dat ik voel dat mijn lichaam werkt.”

De Coster gaat twee keer per week alleen lopen. Op zondag gaat hij samen met zijn vriendin Linde Merckpoel op pad. Maar dat is niet altijd even eenvoudig voor de tv-presentator: “We lopen de eerste twee kilometer samen. Linde heeft 100.000 keer meer talent dan ik en volgt een strak trainingsschema. We vertrekken dus wel samen, maar na een tijdje zegt zij: ‘Ik ga er eens aan beginnen.’ En dan schiet ze weg.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?