Lopen met hooikoorts

Niets leukers dan te joggen in het zonnetje. Tenzij je hooikoorts hebt, natuurlijk. Enkele tips van professor Didier Ebo, allergiespecialist aan het UZ Antwerpen, voor lopers met hooikoorts!

DO! Was je kleding en haren!
Aan je kledij en in je haar kan veel stuifmeel blijven kleven. Stop je loopshirt dus direct in de wasmachine en spring de douche in. Zo blijven de pollen niet in huis rondzwerven. “Nadat je gejogd hebt, kan het een hulp zijn, maar het wijzigt niets aan de allergie zelf”, zegt Ebo. “Vergelijk het met een paardenallergie: als je iemand bezoekt die allergisch is voor paarden net nadat je hebt paardgereden, trek je ook best andere kleren aan.”

DON’T! Loop niet op droge, winderige dagen!
Als je kampt met een pollenallergie, loop je best niet op dagen dat hoge concentraties worden voorspeld. Ebo: “Blijf binnen op droge, winderige, zonnige dagen. In die omstandigheden is de kans erg groot dat je hooikoorts opspeelt. Kies voor een alternatieve training: ga zwemmen, de kans op blessures is daarbij ook nog eens klein. Als je loopt, doe dat dan na een regenbui die lang genoeg heeft geduurd. Het moet meer dan een plensbui zijn geweest.”

Lees de volledige lijst met do’s & don’ts in het meinummer van running.be magazine!

running.be magazine
Lieven Scheire over lopen en de wetenschap, Ruben Van Gucht en Maarten Vangramberen verkennen de Loop van Vlaanderen, smartphonearmbanden getest, een twaalfwekenschema van Paul Van Den Bosch voor The Color Run 5k, Europa loopt de 20 km door Brussel, Lindsey De Grande over lopen met leukemie, op zoek naar Belgen in de Maratona di Roma, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, wat eten en drinken lopers met een allergie, kok op de loop Peter De Clercq, Elodie Ouedraogo test de H&M-loopcollectie; 24u in het Brusselse Warandepark, lopen met hooikoorts, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf vrijdag 1 mei in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?