Lopen met een satelliet

Sporthorloges met een ingebouwde GPS zijn tegenwoordig de beste vriend van de loper. Running.be magazine probeerden de basismodellen van vier verschillende merken uit.

In het magazine kan je het volledige testverslag lezen. Hier presenteren we alvast de beknopte conclusies.

Polar RC3 GPS: de coach rond je pols (1ste van links)

Een binnenkomer waarmee Polar zijn status hoog houdt. Een uurwerk dat veel info geeft aan wie gericht wil trainen, en het tegelijk to the point houdt. Helemaal iets voor lopers die met uitgewerkte schema’s trainen, en bewust met verschillende intensiteiten spelen. Niet het mooiste of het meest gebruiksvriendelijke, maar misschien wel het slimste. Bovendien helpt ook het gratis online-platform polarpersonaltrainer.com je om verstandig te trainen.

Garmin Forerunner 110: de pionier (2de van links)

Er zijn veel gps-horloges die veel meer kunnen dan de Forerunner 110, maar je hebt de voornaamste functies. Dit is een perfect horloge voor wie vooral wil weten hoe ver en hoe lang hij loopt. En dat is misschien wel het grootste deel van de lopers. Het is bovendien een licht en mooi uurwerk, en gemakkelijk te bedienen. Er is veel opslagruimte, wat een gemak is, maar daartegenover staat wel dat je snel problemen krijgt met het zoeken van satellieten.

Nike+ SportWatch GPS: trendy buitenbeentje (2de van rechts)

Alleen al door het strakke design en gebruiksgemak springt de Sportwatch eruit. De functies zijn bedrieglijk eenvoudig, want als je alles op een rijtje zet, blijkt dat je met dit uurwerk bijvoorbeeld ook tijds- en afstandsintervals kan instellen. En dat kan zelfs trainingsspecialist Polar niet zeggen. Maar voor wie echt met verschillende trainingsblokken en afgelijnde hartslagzones wil trainen zijn de functies en schermweergaven niet geschikt. Maar voor de doorsnee jogger is dit super: gemakkelijk, mooi, duidelijk en entertainend.

Suunto Ambit Silver: grote vriend van de avonturiers (1ste van rechts)

Het is duidelijk dat dit niet een uurwerk is dat je koopt om af en toe eens te gaan joggen. Het opstarten is de eerste keer al een uitdaging op zich: de barometer instellen, het kompas kalibreren,… Dit is echt iets voor de avontuurlijke outdoorsporter. Met het kompas, de altimeter, thermometer en andere de gedroomde partner bijvoorbeeld voor oriëntatielopen of trailruns. Bovendien heeft Suunto met Moovescount ook een erg knap online verlengstuk.

running.be magazine
Lees de volledige test in de najaarsspecial van running.be magazine, met ook nog een interview met Erika Van Tielen, de leukste kerstcorrida’s, veldlopen voor dummies, flashy fashion, een reportage over de Ultra-Trail du Mont-Blanc, conditietraining in de winter en nog veel meer. Vanaf dinsdag 6 november in de winkel!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?