Lopen met een buggy

Geen babysit en toch zin om te gaan lopen? Buggy running wint steeds meer aan populariteit. Lopen achter een kinderwagen met je kleine uk op de eerste rij!

Petra Symons (33) en Matte (2) hebben ongeveer anderhalf jaar samen getraind. “Ik zag mensen aan de Watersportbaan in Gent lopen met hun kinderen en ik droomde daar ook van”, vertelt Petra. Matte rent ondertussen rond in de woonkamer en toont trots haar speelgoed. “Ik wilde het goeie voorbeeld geven en een ervaring met haar delen.”

Petra kocht een speciale loopbuggy en trok haar loopschoenen aan. “Ik wou een goeie buggy, zodat we vlot konden lopen en zodat mijn dochter gemakkelijk zou zitten. Dit model heeft zeer wendbare wielen, mijn dochter zit er veilig in en dankzij de grote wielen bolt het goed”, legt ze uit.

Maar de eerste kilometers verliepen niet zo vlot voor moeder en dochter. “Matte schreeuwde de boel bij elkaar en ik kreeg ze zelfs de deur niet uit in de buggy. Totdat we ontdekten dat ze niet graag vastzit in haar tuigje.” En toen was het probleem opgelost. Matte voelde zich niet meer opgesloten, maar ervoer de vrijheid waarvan mama haar wou laten proeven. “Ik besef dat sommige mensen het riskant vinden dat ze los zit, maar ze was altijd rustig en ik ren op stukken waar heel weinig auto’s langskomen.”

Matte was in het begin een moeilijk kind, geeft Petra toe: “Ze wou overdag niet slapen, maar was altijd zeer alert en nieuwsgierig. Wanneer ik haar in de kinderwagen zette, loste ik het probleem op. Ofwel bleef ze alert en genoot ze van de snelheid en van alles wat ze rond haar zag. Ofwel viel ze na enkele meters al in slaap door de beweging van de buggy. Lekker ingeduffeld tegen de koude hebben we samen veel kilometers afgelegd.”
 
Lees het volledige artikel, met ook getuigenissen van Jef, Henri (2,5) en Juliette (1), plus de tips om met een buggy te lopen en waar je op moet letten bij de aankoop van een goeie loopbuggy in het meinummer van running.be magazine.


running.be magazine
De Start to Run Special met Evy Gruyaert, Mieke Boeck en je eerste loopschema, reportages over buggy running, lichaamstaal bij lopers en lopen in Groot Brittannië, de nieuwe Urban Trail-hype uitgetest, Kortrijk loopt tegen kanker, nu al drummen voor de 20 km door Brussel, de wedstrijdschoenenspecial, lopen & alcohol, 24u aan het Sportkot, lopen als remedie tegen de examenstress, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 2 mei in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?