Lopen met drie sterren

Gert De Mangeleer is maandag uitgeroepen tot Europese Chef van het Jaar op het foodfestival Madrid Fusion. De driesterrenchef probeert ondanks zijn drukke job nog vier keer per week te gaan lopen.

Elke vrijdag om 16 uur ruilen chef-kok Gert De Mangeleer en maître-sommelier Joachim Boudens hun restaurant Hertog Jan in Brugge in voor Provinciaal Domein Tillegembos. Daar werken ze onder aanvoering van personal coach Geert Lammertyn aan hun conditie.

Sporten is een uitlaatklep voor de stress van het restaurant. “Dat is het altijd al geweest, maar sinds de derde ster en met al de druk die er is bijgekomen, is sporten een noodzaak geworden. Zonder sport zou ik het niet volhouden”, zegt Gert De Mangeleer in De Tijd. “Ook een uur buiten zijn, in dit immense domein, is veel waard. In het begin trainden we met de coach binnen, maar dit is toch een andere ervaring. We lopen nu altijd buiten, weer of geen weer.”

Het duo moet heel wat discipline aan de dag leggen. “Ik denk dat we vooral zo gemotiveerd zijn omdat je met zo’n personal trainer veel meer vooruitgang maakt dan dat je in je eentje traint”, zegt De Mangeleer. “Hij zorgt er ook voor dat we die training consequent inplannen. Niet komen opdagen is geen optie – daarvoor stuurt hij ons te veel herinnerings-sms’en.”

De Mangeleer probeert vier keer per week te lopen. Soms doolt hij nog in het holst van de nacht door de straten van Brugge, om zijn hoofd leeg te maken. In die paar maanden dat hij met een personal coach werkt, is de chef-kok al elf kilo afgevallen. “Ik let ook op wat ik eet, maar het heeft toch vooral met méér en gericht trainen te maken. Ik sta opnieuw zo strak als in mijn beginjaren en daar voel ik me geweldig bij.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?