Lopen met de Kenianen

Net als zoveel andere lopers verwonderde de Britse schrijver/loper Adharanand Finn zich erover dat Keniaanse atleten overal ter wereld de wedstrijden overheersen. Hij schreef er een boek over.

Anders dan al die andere lopers besloot Finn op zoek te gaan naar het antwoord. Hij trok met zijn gezin naar Kenia om daar ruim een half jaar te verblijven en met de Kenianen te gaan lopen. 

De Brit sprak de atleten, de trainers, hoorde de verhalen aan van de plaatselijke bevolking en zag hoe ze leefden – in de professionele trainingskampen in Eldoret, maar ook in door armoede geteisterde gebieden waar looptalent een uitweg kan bieden uit een kansloze omgeving.

Finn hield er een veelgelezen weblog op de website van The Guardian over bij. Zijn verhaal is nu ook in het boek ‘Lopen met de Kenianen’ te lezen. Daarin contrasteert de auteur zijn bevindingen met de ervaringen die hij als loper in eigen land heeft opgedaan.

Adharanand Finn is trouwens zelf ook een redelijk getalenteerde loper. Op de marathon van New York in het najaar van 2011 liep hij voor het eerst onder de 3 uur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?