Lopen met de hond in zomerse warmte: do’s & don’ts

Ga je tijdens deze zomer graag met je viervoeter op pad? Hou dan rekening met de do's & don'ts van dierenarts en loopster Saskia Garré!

Hondenrassen die je als loopmaatje beter niet meeneemt, zijn die met een korte schedel. Die hebben snel last met hun ademhaling. Dierenarts Saskia Garré: “Denk aan de Engelse of Franse bulldogs en mopshonden. Door hun kleine neusgaten komen ze snel in ademnood. En een dier moet net goed kunnen ademen om warmte kwijt te raken. Als die hondensoorten lopen, komen ze al snel in de problemen. Een kort, traag looptochtje gaat nog wel, maar ik raad het niet aan.”

Maakt het uit op welke ondergrond je met jouw viervoeter loopt?
Garré: “In de zomer – bij heel warm weer – kan een dier zijn poten verbranden. Een oplossing hiervoor is vaseline tussen de teentjes smeren, zo glijden ze beter en verbranden ze niet. Maar als het echt te warm is, loop je niet met een hond. Niet alleen vanwege de te warme ondergrond, maar ook om de hitte zelf. Om de huid van de hond te beschermen, smeer je sunblock op de kale plekken. Je hoeft hiervoor geen speciale crème voor dieren te gebruiken, die voor mensen werkt perfect.”

Meer tips van Saskia vind je in ons zomernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?