Lopen is ideale groepssport

Onderzoek wijst uit dat lopen de snelst groeiende sport is in Nederland. Onze noorderburen binden ook steeds vaker samen de loopschoenen aan, want dat heet zo zijn voordelen.

Sporten met twee of meer geeft betere resultaten. (foto ptfi)

Het Sociaal en Cultureel Planbureau besluit in de Rapportage Sport 2010 dat lopen de snelst groeiende sport is in Nederland. 16% van de 35- tot en met 44-jarigen lopen, terwijl dat in de leeftijdscategorie van 25 tot en met 34 jaar 11% is.

Greg Richards, hoogleraar vrijetijdswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, verklaart dat lopen in de tijdsgeest past. “Mensen willen niet meer vastzitten aan een teamsport met zijn vaste trainingstijden en verplichte aanwezigheden. Lopen daarentegen is een flexibele hobby. Je bepaalt zelf waar, wanneer, met wie en in welk tempo er gesport wordt en je hoeft bovendien niet per se lidgeld te betalen.”

Lopen blijkt ook de ideale sport te zijn om met meer te doen. Onderzoek bewijst dat sporten met twee of meer betere resultaten geeft. Vorige week berichtten we al dat het steeds populairder wordt om samen met collega’s of relaties al lopend aan je netwerk en je conditie te bouwen. Ook vriendschapsbanden worden tijdens het lopen gestimuleerd, wat je een beter en gelukkiger gevoel geeft.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?