Lopen is een feest op de Roparun

Zo'n 2.500 lopers hebben het voorbije weekend de hitte en het onweer getrotseerd op de Roparun. De estafetteteams kregen tussen Parijs en Rotterdam een warm onthaal in ons land. Bekijk het filmpje van het loopfeest in Zele!

Afgelopen zaterdag gingen 328 estafetteteams van start in Parijs en Hamburg om twee dagen later en meer dan 500 kilometer verder op de Rotterdamse Coolsingel te finishen. De opbrengst gaat integraal naar goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. De Roparun, die voor het eerst gehouden werd in 1992, heeft inmiddels al ruim 57 miljoen euro opgebracht.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen, waaronder minimaal twee fietsers die de lopers begeleiden. Dat betekent dat er ruim 8.000 mensen onderweg waren van Parijs en Hamburg naar Rotterdam.

Van de 328 teams kwamen er ook een tiental uit België. Het traject Parijs-Rotterdam liep ook dwars door ons land. Verschillende steden en gemeenten gaven de lopers een warm onthaal. Traditiegetrouw was er in Zele – dat met de Kloddelopers en de Moerenlopers twee teams afvaardigde – het meeste ambiance, zoals bovenstaand filmpje bewijst.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?