Lopen in een sprookjesachtig decor in ons land

Ho ho ho! In Gent is het traditie dat in de week voor Kerstmis duizenden kerstmannen en -vrouwen door de straten rennen. Met zo'n 5000 zijn ze in totaal, de 'goedgemutste' deelnemers aan de Midwinternachtrun!

Op zondag 18 december verzamelen de sportievelingen aan het Baudelopark voor een tocht van 5 of 10 km. De deelnemers aan de kortste afstand beginnen eraan om 20u, die van de langste om 20.45u. De finish van beide looptochten is op de Vrijdagmarkt.

Wie het goede doel steunt, loopt helemaal in Santa-style! Bij inschrijving kunnen de deelnemers een 5-delig kerstpak (broek, vest, muts, riem én baard) kopen waarvan 5 euro integraal naar UNICEF gaat. Deelnemen aan de Midwinternachtrun is dus een hartverwarmende belevenis: duizenden lopers met rode kerstmuts die door de feeërieke stad lopen, winterse gezelligheid en leuke verrassingen voor de lopers.

Gents schepen van Welzijn, Gelijke kansen, Gezondheid en Sport Resul Tapmaz: “Niemand staat nog verbaasd bij het zien van een horde rennende kerstmannen. De Midwinternachtrun is in recordtempo een vaste waarde geworden op de uitgebreide Gentse loopkalender. Dat hoeft ook niet te verbazen: Gent is een echte loopstad en ons historisch centrum vormt – zeker ’s nachts – een uniek, sprookjesachtig decor.”

Deelnemen kan nog altijd: inschrijven kan online tot en met zaterdagavond 23.59u. Inschrijven ter plaatse kan zondag vanaf 17u in het Baudelopark.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?