Lopen in Brussel? Schrijf je op tijd in!

Komend weekend gaan de inschrijvingen voor de populaire 20 km door Brussel open. Ook aanmelden voor de Brussels Marathon & Half Marathon is vanaf nu mogelijk!

Het startschot van de 33ste 20 km door Brussel wordt gegeven in het Jubelpark op zondag 27 mei om 10u. Het is voor het eerst dat de wedstrijd in de voormiddag plaatsvindt. “Dat geeft de lopers meer comfort en frisse lucht”, zeggen de organisatoren. “Als de test een succes is, zullen de volgende edities eveneens ’s morgens gehouden worden.”

Net als de voorbije jaren wordt het aantal deelnemers beperkt tot 30.000. Er wordt vertrokken in zes golven van telkens 5.000 lopers. Wie erbij wil zijn, kan zich vanaf nu zaterdag 9u inschrijven, hetzij via de website van het event, hetzij in de kantoren van de organisatie in de Kapellestraat 17 in Brussel

Ook inschrijven voor de Brussels Marathon & Half Marathon van zondag 7 oktober is vanaf nu mogelijk. Het evenement trekt jaarlijks meer dan 10.000 lopers, van wie maar liefst 40% uit het buitenland komt.

Ook dit jaar zijn er naast de marathon en halve marathon nog een een Mini-Marathon en een Knack Weekend Ladies Run van 4 kilometer en een Chiquita Kids Run voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het vertrek van de verschillende wedstrijden wordt gegeven aan het Jubelpark, de eindmeet ligt op de Grote Markt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?