Lopen helpt om te stoppen met roken

De Canadese kankerstichting en 's lands grootste loopwinkelketen slaan de handen in elkaar. Ze gaan rokers van hun verslaving af helpen door hen een loopprogramma te laten volgen.

De Canadian Cancer Society en winkelketen Running Room hebben hun initiatief omgedoopt tot Run To Quit. Van april tot en met juni krijgen rokers de kans om gedurende tien weken een start to run-programma te volgen met daarbij de nodige ondersteuning. Dat kent zijn ontknoping met een 5km jogging in Ottawa eind juni.
 
“Gemiddeld hebben rokers vijf tot zeven pogingen nodig om van hun verslaving af te geraken’, zegt John Atkinson van de Canadian Cancer Society. “Bij mij was het pas de achtste keer raak en dat komt omdat ik toen ben beginnen lopen.” Ook Running Room-oprichter John Stanton beweert dat voor hem de loopschoenen de doorslaggevende factor waren in het weren van de sigaret.

Beide heren hebben een voorbeeld genomen aan de Amerikaanse atleet Bill Rodgers, die na zijn studies stopte met lopen en begon te roken, tot zelfs een pakje per dag. Een paar jaar later begon hij terug te lopen en hij ondervond dat hoe meer hij liep, hoe minder zin hij had in een sigaret. Nog een paar jaar later zou Rodgers de Boston Marathon winnen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?