Lopen en wandelen in een verborgen groene oase tijdens de Havenland Run & Walk

Polderdorp Kallo maakt zich klaar voor de Havenland Run & Walk. Meer dan 2500 deelnemers ontdekken dit weekend een prachtig stukje natuur in het Antwerpse havengebied. Op zaterdagavond 2 november leidt een parcours van 8 en 12 km je door het groen langs de lichtjes van de schelde. Zondagochtend is er opnieuw een 8 km maar ook een 13,5 en 23,5 km.

Start en finish liggen bij KSK Kallo. Na de start wandelen en lopen de deelnemers door een verborgen groene oase, de Schelde is nooit ver weg. Nieuw dit jaar is de CM-Duorun op zondagochtend. Deelnemers kunnen er voor kiezen om het parcours van 8 km per 2 af te leggen. Letterlijk! De lopers zijn met een buddyline aan elkaar verbonden, en krijgen bij inschrijving ook matchende loopshirts.

Ook burgemeester van Beveren, Marc Van de Vijver, kijkt uit naar deze tweede editie: “Het gemeentebestuur heeft hard gewerkt om de leefbaarheid van de polderdorpen die grenzen aan de Waaslandhaven te garanderen. Het resultaat zijn groene gordels die uitnodigen tot wandelen, joggen of zelfs mountainbiken. Ze vormen dan ook het ideale decor voor een sportieve avond- of ochtendactiviteit.”

Wandelaars die deelnemen op zondag kunnen samen met Natuurpunt bijzondere vogels spotten op het parcours. Enkele natuurgidsen zijn aanwezig in Rietveld Kallo om te vertellen over de bijzondere fauna in het gebied. 

Wie er zaterdag of zondag bij wil zijn kan nog steeds inschrijven. Dit kan online t.e.m. vrijdagavond 1 november of ter plaatse in de inschrijvingszone bij KSK Kallo.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?