Lopen door het Provinciehuis

Op Pinkstermaandag 16 mei vindt de eerste editie van de Hasselt Urban Trail® plaats, een event dat deel uitmaakt van de NN Urban Trail Series®. Ook het Provinciehuis zet nu zijn deuren open voor de lopers.

Eerder raakte al bekend dat de deelnemers op het 10,8 km lange parcours door het Jenevermuseum, het Modemuseum, de TVL-nieuwsstudio, de Kinepolis, het voormalig Clarissenklooster en discotheek Versuz lopen. Daar worden nu nog de brandweerkazerne én het Provinciehuis aan toegevoegd.

Dwars door de raadzaal van het provinciehuis

“Als gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed roep ik Limburgers en niet-Limburgers op om onze provincie nog beter te leren kennen”, aldus Gedeputeerde Igor Philtjens. “Er zijn nog veel verborgen schatten, plaatsen waar men nog nooit geweest is of zelfs het bestaan niet van kent. En dan heb ik het niet enkel over de typisch toeristische plaatsen, maar dat kan ook gaan over gebouwen, steegjes en straatjes. Deelnemen aan de Hasselt Urban Trail is dan ook een unieke gelegenheid om onze provinciehoofdstad op een andere manier te leren kennen en op plaatsen te komen waar je normaal niet kan komen. Ik ben blij dat het team van facilitair beheer het uitzonderlijk mogelijk maakt om te lopen door de raadzaal van ons provinciehuis, het huis van de Limburgers.”

Het volledige parcours én nog enkele nieuwe passages worden in de loop van volgende week bekendgemaakt.

Inschrijven kan nog

De helft van de 5000 beschikbare plaatsen zijn intussen ingenomen. Inschrijven kan dus nog steeds via www.nnurbantrailseries.be. Elke deelnemer krijgt een Hasselt Urban Trail loopshirt, een ontbijt en gratis foto’s en video van zijn of haar passage door de gebouwen.

Praktisch

Hasselt Urban Trail®, pinkstermaandag 16 mei
Start: Sporthal PXL, Vilderstraat 5
Finish: Binnenstraat PXL Congress, Elfde Liniestraat 24
Start in 5 waves om de 20 minuten. De eerste wave start om 09u en de laatste wave start om 10.20u.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.