Lopen door De Krook tijdens de Keytrade Bank Urban Trail Gent

31 maart opent De Krook uitzonderlijk zijn deuren op zondag. Voor één keer zal het niet stil zijn in de bibliotheek, meer dan 4000 lopers doorkruisen het gebouw! Deze unieke passage is een van de hoogtepunten op het parcours van de Keytrade Bank Urban Trail Gent.

Na de Handelsbeurs Concertzaal, De Centrale, Minardschouwburg en Sphinx Cinema mag nu ook De Krook als nieuwe locatie aan de Gent Urban Trail toegevoegd worden. “Dit opvallend ontwerp van architecten Coussee & Goris & RCR opende op 10 maart 2017 en sindsdien ontvangen we hier meer dan 7000 mensen per dag”, vertelt Thimo Thoeye, site- en programmamanager van De Krook. “Naast de bibliotheekmedewerkers werken hier overigens meer dan 200 onderzoekers van de Universiteit en imec. Dit gebouw is er een van vele gedaantes, en we zijn dan ook blij dit we dit uitzonderlijk voor de deelnemers kunnen openstellen op 31 maart.”

De Keytrade Bank Urban Trail Gent is meer dan een loopwedstrijd, het is een ware ontdekkingstocht op loopschoenen. “Ik ben zelf een fervent loper in de Assels“, vertelt schepen van Sport Sofie Bracke. “Maar zo eens door allerlei bekende en minder bekende gebouwen in je stad kunnen lopen, dat is echt een unieke belevenis. 31 maart staat dus al met stip in mijn agenda genoteerd.”

Na Antwerpen is Gent de tweede stad die de Keytrade Urban Trail Series aandoet. De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden, een parcours van 6 of 10 km.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?