Loopwereld rouwt: wereldrecordhouder op de marathon, Kelvin Kiptum, laat het leven in auto-ongeluk

Triest nieuws bereikte de wereld in de nacht van zondag op maandag. ’s Werelds snelste marathonloper ooit, Kelvin Kiptum, en zijn coach, Gervais Hakizimana, zijn omgekomen in een auto-ongeluk in Kenia. Kiptum was slechts 24 jaar oud en leek voorbestemd om als eerste atleet ooit een tijd onder de twee uur te zullen lopen op de marathon.

Kiptum verbeterde in oktober vorig jaar het wereldrecord in Chicago in een tijd van 2:00:35. Daarvoor had hij slechts twee andere marathons gelopen. In december 2022 debuteerde hij in Valencia (2:01:53), in april 2023 won hij in Londen (2:01:25). Met zijn winst en wereldrecord in Chicago werd Kiptum in één klap wereldberoemd. De amper 24-jarige atleet had zijn zinnen gezet om zijn eigen wereldrecord te verbeteren op de NN Marathon Rotterdam half april en werd bestempeld als dé man die als eerste onder de magische grens van twee uur zou duiken.

Half november spraken we het de kersverse wereldkampioen nog voor ons coverinterview in RunningBE-magazine. Het was een mooi, openhartig gesprek over zijn jeugd, famile, aanstekelijke passie voor lopen en zijn ongeziene drive. Zijn bijzondere verhaal kan je lezen in het magazine.

R.I.P. Kelvin Kiptum. Een persoon om nooit meer te vergeten, een talent om te herinneren en ster aan de hemel om naar op te kijken.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RunningBE (@running_be)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.