Loopweekend op hoog niveau

Het belooft letterlijk en figuurlijk een 'hoogstaand' loopweekend te worden. Terwijl een honderdtal dapperen op de Mount Everest de hoogste marathon ter wereld lopen, sprinten de dames in Hasselt op hoge hakken.

Een runners high op de Everest of met de hakken over de sloot in Hasselt? (foto belga)

De Tenzing Hillary Everest Marathon werd voor het eerst gehouden op 29 mei 2003, precies 50 jaar nadat Edmund Hillary en Tenzing Norgay als eerste mensen het dak van de wereld bereikten. Sindsdien wordt de marathon elke 29ste mei gehouden, dit jaar is de wedstrijd aan zijn negende editie toe.

De marathon gaat van start vanuit het Mount Everest Basecamp op 5365 meter hoogte. De deelnemers leggen vervolgens 42,195 km af over ruw terrein, ijs, sneeuw, morenepaden, hangbruggen en langs kloosters om te finishen in Namche Bazar. Je zou van minder een runners high krijgen…

MET DE HAKKEN OVER DE SLOOT

Ook in Hasselt mogen ze zich zondag opmaken voor een hoogstaande loopwedstrijd. Geen marathon dit keer, maar wel een sprintje over 300m en dat op … hoge hakken! De Stiletto Run is al aan zijn derde editie toe. Om 16u30 gaan 100 gehakte dames van start aan de gevangenis van Hasselt.

Wie 300 meter verder als eerste over de meet komt, krijgt een aankoopbon van 1500 euro in een… schoenenwinkel. Dat zo’n spurtje op hoge hakken niet altijd even goed afloopt, bewijst het verslag van de eerste editie in 2009.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?