Loopwedstrijd waarbij je ook moet nadenken

Een loopwedstrijd waarvoor je niet alleen je loopschoenen, maar ook je gezond verstand nodig hebt. Maak kennis met Frun.

De allereerste Frun vindt plaats op zondag 27 augustus in Zottegem (Bevegemse Vijvers) en profileert zich als een ’totaalevenement’. De F in de naam staat dan ook voor ‘Family, Friends, Food & Fun’. Je neemt deel als team en elk lid vervult een specifieke rol.

Wat is het concept?

Elke ploeg bestaat uit een loper, die een parcours van 8 kilometer zo snel mogelijk moet afwerken, maar tegelijkertijd ook goed moet kijken naar wat er op het traject te zien is. Daarnaast zijn er 1 tot 3 wandelaars die tijdens hun tocht luisteren naar wat er verteld wordt (door gidsen, bijvoorbeeld). Tot slot blijven 1 tot 3 speurders achter in het Frun-dorp om hun intellectuele capaciteiten te benutten. Zodra de loper en wandelaar(s) weer in het dorp zijn, beantwoordt het team 30 vragen.

Zowel je hersenen als sportieve prestaties bezorgen je punten. De tijd van de loper is goed voor de helft van je puntentotaal, de andere helft verdien je met de vragen. 

Lokaal 

Naast een focus op een breed publiek, hecht Frun ook heel wat belang aan de lokale verankering. Zo maken lokale partners het evenement mogelijk, helpen lokale verenigingen mee, zorgt een lokale dj voor muziek, maakte een lokale kunstenaar de trofee voor de winnaar, … En de opbrengst gaat deels naar het (lokale) speelplein ’t Hemelrijk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?