Loopwedstrijd over ’t Schoon Verdiep

De CittA Antwerp Urban Trail belooft een unieke loopervaring door de Antwerpse binnenstad te worden. Na onder andere het Centraal Station is nu ook 't Schoon Verdiep toegevoegd aan het parcours.

Op zondag 17 maart is Antwerpen het decor van de eerste CittA Antwerp Urban Trail. Dat is een uniek loopevenement over 12 km langs en door tal van historische gebouwen, waaronder dus ook ’t Schoon Verdiep van het stadhuis. 

Het is de allereerste keer en dus zeer uitzonderlijk dat de deuren van het stadhuis opengaan voor een loopevenement. Een absolute primeur, niet te missen dus. Via de ingang op de Grote Markt gaat het meteen de trappen op naar ’t Schoon Verdiep. Daar lopen de deelnemers naar rechts om via een diensttrap en de zijdeur het Stadhuis te verlaten.

Het parcours van deze stadstrail oogt indrukwekkend, met een opeenvolging van unieke passages. Naast de binnenkant van een aantal gebouwen loopt het parcours immers ook door de Stadsfeestzaal, de Vlaaikensgang, het Stadspark, Park Spoor Noord, de Blauwtorentunnel en de binnentuin van het Hof van Liere.

De CittA Antwerp Urban Trail is de ideale manier om Antwerpen te zien zoals je haar nog nooit zag en meteen ook de gelegenheid om de nodige kilometers te trainen voor de DVV Antwerp 10 Miles van 21 april. Wie erbij wil zijn, wacht best niet te lang met inschrijven. De plaatsen zijn immers beperkt tot 4.000 deelnemers en op dit moment zijn al bijna 2.500 lopers ingeschreven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?