Loopwedstrijd om ter traagst

Op 8 november wordt er in het Brugse Albertpark een wel heel bijzondere loopwedstrijd gehouden. Deelnemers aan de Course de Lenteur moeten het 50 meter lange parcours immers zo traag mogelijk afleggen!

De Course de Lenteur is een test in traagheid. In deze tijden van prestatie, competitie, en geforceerde productiviteit wil artieste Fanny de Chaillé net het omgekeerde doen en de verliezer tot winnaar kronen. Het doel is om een parcours van vijftig meter zo traag mogelijk af te leggen. Stilstaan, achteruitlopen of voertuigen gebruiken zijn verboden.

De Course de Lenteur, een onderdeel van het kunstenfestival van de traagheid Slow, gaat van start op zaterdag 8 november om 10u in het Albertpark in Brugge, aan de achterzijde van het Concertgebouw. Deelname is gratis, maar het aantal startplaatsen is beperkt. Vooraf inschrijven is daarom noodzakelijk via In&Uit Brugge, op +32 70 22 33 02 of via www.concertgebouw.be. Er wordt ook een supportersstand voorzien voor familie, vrienden en passanten.

Fanny de Chaillé organiseerde eerder in het Franse Metz al eens een Course de Lenteur. De beelden zie je in de video bovenaan!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?