Loopwedstrijd afgelast door … watertekort

De Sheffield Half Marathon is zondag geannuleerd wegens een gebrek aan water. Heel wat misnoegde deelnemers startten toch en werden onderweg spontaan bevoorraad door supporters.

De organisatie van de Sheffield Half Marathon kwam zondagmorgen tot de onaangename vaststelling dat de firma die instond voor het water aan de bevoorradingsposten niet had geleverd. In allerijl werden de omliggende supermarkten gecontacteerd, maar zij hadden niet genoeg water om alle posten te voorzien.

De organisatoren beslisten daarom om de wedstrijd last-minute af te gelasten. “Het is met een enorme ontgoocheling een veel spijt dat we moeten meedelen dat we ons genoodzaakt zien om de wedstrijd van dit jaar af te gelasten door een probleem bij de waterlevering. Onze veiligheidsverantwoordelijken kunnen het licht simpelweg niet op groen zetten”, klonk het in de officiële mededeling.

De late annulering viel niet in goede aarde bij de deelnemers, die op dat ogenblik al massaal ter plaatse waren. De meesten van hen wilden hun 21 km alsnog lopen. De politie moest er aan te pas komen om hen met wegafzettingen op andere ideeën te brengen. Tevergeefs, want het merendeel van de deelnemers ging toch van start. De lopers werden daarbij gesteund door de vele supporters, die zowat de hele watervoorraad van de winkels langs het parcours opkochten en zo zorgden voor een geïmproviseerde bevoorrading.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?