Loopster stelt gedrag van ‘supporter’ aan de kaak

Latoya Shauntay Snell liep recent de marathon van New York. Daarop kwam ze deze week nog even terug. Helaas niet met een leuke boodschap.

Misschien ken je Latoya Shauntay Snell wel. Het is een goed idee om haar te volgen op Instagram, en op haar blog RunningFatChef.com post ze regelmatig leuke bijdragen onder het motto: I’m fit, I’m fat, I’m an athlete. Latoya liep ook al enkele ultra’s en werkte in New York haar achtste marathon af.  

Met nog een kleine tien kilometer te gaan, werd de Amerikaanse in New York uit haar lood geslagen door een man langs de kant van de weg. Die maakte een opmerking over “haar dikke kont“. Volgens Latoya zei hij letterlijk: “It’s gonna take your fat ass forever.” De loopster was naar eigen zeggen gechoqueerd en stopte om verhaal te halen. “Maar twee andere loopsters stopten ook en vertelden me dat hij dat niet waard was”, doet Latoya haar verhaal op TheRoot.com. “Die vrouwen hadden gelijk, maar het was te laat. Door die kerel had ik al veel tijd en energie verloren.”

Opgeheven hoofd

Latoya verloor dankzij haar loopavonturen al 22 kilo. “Maar dat zal die man niet geweten hebben. Net als dat ik de NY Marathon – en de voorbereiding – gebruikte om mijn gedachten te verzetten na een miskraam afgelopen zomer.”

Gelukkig heeft Latoya de moed niet verloren. Dat blijkt uit haar laatste zinnen op TheRoot.com: “Die man was niet de eerste en allicht ook niet de laatste die een opmerking over mijn lichaam maakte. Ik ben volslank, krachtig, capabel, fenomenaal. En uiteindelijk haalde ik voldoening uit het feit dat die dikke benen van mij me de kracht gaven om de marathon uit te lopen.”

Voor wie het wil weten: Latoya finishte na iets meer dan 7 uur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?