Loopster steekt onbewust grens over en wordt aangehouden

Vreemd verhaal uit Canada en de VS, waar Cedella Roman haar looptochtje niet snel zal vergeten.

Cedella Roman is een 19-jarige Française die de voorbije maanden in Canada vertoefde, waar haar moeder woont. Samen trokken ze tijdens die periode voor enkele dagen naar kustplaats White Rock, in de buurt van de Canadees-Amerikaanse grens.

Op een avond trok Cedella haar loopschoenen aan voor een tochtje in de bosrijke omgeving. Na enkele kilometers hielden twee personen de Française tegen. Het waren grenswachters die de jogster erop attent maakten dat ze de Canadees-Amerikaanse grens was overgestoken. Wie de VS via een onofficiële weg binnenkomt (lees: waar geen douanepost is) wordt beschouwd als illegale immigrant. De grenswachters arresteerden de loopster daarom en lieten haar overbrengen naar een detentiecentrum 200 kilometer ten zuiden van White Rock.

Cedella liet weten dat ze tijdens haar looptocht geen borden of aanwijzingen had gezien die haar duidelijk maakten dat ze grens naderde. Helaas voor de vrouw had ze geen papieren bij (identiteitskaart of visum), wat de situatie niet vergemakkelijkte. Zodra Cedella in het detentiecentrum arriveerde, bracht ze haar moeder op de hoogte. Die bracht het papierwerk in orde, maar de Canadese immigratidienst moest dat eerst nog legaliseren vooraleer de VS alles kon erkennen. Uiteindelijk zat Cedella zo’n twee weken (tot begin deze maand) vast in het detentiecentrum.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?