Loopsprookje levert runner-up van Boston Marathon 60.000 euro op

Deze maandag werd een van de grootste marathons ter wereld gelopen: de Boston Marathon. Bij de vrouwen was er een opmerkelijke runner-up.

De barre weersomstandigheden maakten van de Boston Marathon een moeilijke opgave voor de lopers. Bij de vrouwen was er een opmerkelijke winnares, want Desiree Linden was pas de eerste Amerikaanse laureate in 33 jaar. Maar het verhaal van de runner-up is eigenlijk nog veel straffer.

De tweede plaats was weggelegd voor Sarah Sellers. In de marathonwereld had amper iemand van haar gehoord voor haar deelname in Boston. Zeer logisch, want de 26-jarige verpleegster liep maandag pas haar tweede marathon. De eerste liep ze in Utah, waar ze zich met een zege kwalificeerde voor de prestigieuze 42,195 km in Boston. Maandag werkte ze de marathon af in 2u44’05”, een persoonlijk record en vier minuten trager dan de winnares. Ze hield onder meer tweevoudig wereldkampioene Edna Kiplagat en Shalane Flanagan (de winnares van de voorbije NYC Marathon) achter zich.

Sellers verklaarde dat ze zelfs niet wist dat ze als tweede over de finish was gekomen. Die plek was wel goed voor ruim 60.000 euro prijzengeld. “In het beste geval dacht ik dat ik genoeg prijzengeld zou winnen om de reiskosten te dekken”, vertelde de runner-up aan Globe. Sellers verklaarde ook dat ze zich niet fulltime op de loopsport zal storten: “Ik doe mijn job als verpleegster graag. Dat wil ik niet opgeven. Het is ook een uitdaging om dat goed te combineren met looptrainingen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?