Loopschoen voor het snellere werk

Schoenspecialisten van Under Armour gingen de uitdaging aan: de snelste lopers ter wereld nog sneller maken. Het resultaat is de SpeedForm Slingshot, een minimalistische loopschoen met veel bewegingsvrijheid.

De SpeedForm Slingshot is de ideale schoen voor snelle trainingen. Hij weegt slechts 220 gram en heeft een aanpasbare ronde tong die aanvoelt als een sok. Zowel bij smalle als brede voeten garandeert de snelle schoen van Under Armour de perfecte pasvorm.

Het bovenwerk bestaat uit een naadloze stof met ultrasterke Dyneema-vezels die de schoen tegelijk slijtvast en flexibel maken. De naadloze bovenkant past perfect rond de voet en vermijdt hinderlijke wrijving.

Een klein minpunt is de dunne hielconstructie die weinig steun biedt en de voet dus niet op zijn plaats houdt. Daardoor heeft de hiel de neiging om weg te schuiven of omhoog te komen, vooral aan een hoge loopsnelheid. Die wrijving kan tot blaren leiden.

TECHNISCH
De zool van de SpeedForm Slingshot integreert een aantal nieuwe technologieën. De tweedelige tussenzool met Charged Cushioning en Micro G-schuimlaag zet een gedempte landing snel om in een explosieve afzet. Het Pebax-plaatje tussen de twee lagen fungeert als springplank bij elke stap en verhoogt de steun en stabiliteit van de schoen.

Het lichtgewicht-design van de loopschoen en zijn natuurlijke flexibiliteit leiden de voet naar een midden- of voorvoetlanding. De schoen is het meest geschikt voor afstanden tot 15 km. De SpeedForm Slingshot is zowel in dames- als herenversie verkrijgbaar en kost 140 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?