Looproutes in Leuven

Leuven heeft heel wat leuke looproutes. Van korte tot lange afstanden, voor beginnende lopers tot ervaren looprotten: er is voor elk wat wils!

Finse pistes in Leuven
In Leuven bevinden zich 3 Finse pistes. Door hun zachte en dempende bovenlaag bieden ze een beter loopcomfort, wat het risico op blessures aanzienlijk verkleint. Ideaal om daar eens te gaan trainen als afwisseling met je loopsessies op de weg. De Finse looppistes bevinden zich op de volgende adressen:
* Heuvelhofpark, Diestsesteenweg, 3000 Leuven
* Universitair Sportcentrum KU Leuven, Tervuursevest 101, 3001 Heverlee
* Redingenhof, Prosper Poulletlaan, 3000 Leuven

Fit-o-city: lopen in het Leuvense stadscentrum
Je kan natuurlijk ook lekker gaan lopen in het centrum van de stad. Leuven is de eerste en voorlopig enige stad in België met een fit-o-city beweegparcours. Doorheen de stad staan 12 borden opgesteld met in totaal 20 oefeningen. Zowel kracht, lenigheid als evenwicht komen aan bod. Het volledige traject is 6,7 km lang. Je kan ook een verkort parcours afleggen van 5,5 km (9 borden) of van 3,3 km (6 borden). Iedereen komt dus aan zijn/haar trekken! Dankzij deze oefeningen leer je de stad eens op een andere manier kennen en kom je op plekjes waar je anders misschien niet zou komen. Dat is dus lopen en een beetje citytrippen tegelijkertijd!

Runnin’City app
Je kan ook gebruik maken van de gratis app Runnin’City, waarover we eerder al berichtten. Het is eenvoudig: je downloadt de app, geeft je locatie in (Leuven dus) en kiest een route. Een stem leidt je naar het dichtstbijzijnde punt op de looproute en hup, je bent vertrokken! Wanneer je een bezienswaardigheid voorbijloopt, krijg je er wat info over. Er zijn voor Leuven 5 verschillende routes beschikbaar, van 5 tot 13 km. Je kan de app gratis downloaden via de AppStore of de Google Play Store.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?